21 jun. 2021

Linda, 48 jaar, eigenares in Gent, vertelt ons waarom haar mede-eigendom onlangs besloot om van syndicus te veranderen en over te stappen van een vrijwillige syndicus naar een professionele syndicus:

« Toen ik in 2014 in Gent aankwam, werd ik voor het eerst eigenares door de aankoop van een appartement in een klein flatgebouw van 6 woningen. Ik was nog niet vertrouwd met de wereld van de syndici en was verbaasd te ontdekken dat het flatgebouw werd beheerd door een vrijwillige syndicus, de buurman van mijn verdieping. Mark was toen een jonge gepensioneerde, voormalig wiskundeleraar, en hij vervulde zijn rol als syndicus perfect. Hij had tijd en energie te over en leek echt van zijn rol te genieten.

De sfeer in de mede-eigendom was goed, er waren slechts kleine problemen op te lossen tijdens de algemene vergaderingen, alles verliep gesmeerd.

In 2017 kwam er een nieuwe eigenaar die erg pietluttig en een beetje onaangenaam was. Hij bekritiseerde alles wat Mark deed, zijn beslissingen, en de manier waarop hij ons gebouw beheerde. De sfeer in de algemene vergaderingen verslechterde en Mark, die echt veel van zijn tijd gaf voor weinig financiële compensatie, begon zijn positie een beetje lastig te vinden.

In 2018 moesten we grote werkzaamheden aan het dak uitvoeren en dat liep fout. Mark had gezondheidsproblemen, hij was minder beschikbaar en de nieuwe eigenaar bleef op iedereen mopperen dat we niet de juiste beslissingen hadden genomen, dat het gekozen bedrijf te duur was, niet competent... De werkzaamheden zijn uiteindelijk goed uitgevoerd, maar deze aflevering heeft zijn sporen nagelaten.

Mark wilde ontslag nemen, maar niemand van de mede-eigendom wilde hem vervangen. Iedereen had een goede reden, ik eerst: gebrek aan tijd, geen zin, niet bekwaam genoeg ... Het moet gezegd zijn dat de syndicus de laatste jaren steeds meer verantwoordelijkheid heeft en dat er elk jaar nieuwe wetten en normen verschijnen. Je moet het echt leuk vinden, anders ben je snel overweldigd.

De mede-eigendom heeft daarom de keuze gemaakt om van syndicus te veranderen en, sinds een jaar nu, over te stappen naar een professionele syndicus. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. We waren bang dat het ons budget zou belasten, maar tegenwoordig zijn er syndici zoals de onze die gespecialiseerd zijn in kleine mede-eigendommen en die zeer redelijke tarieven bieden. Easy Syndic is bekwaam, vriendelijk, gemakkelijk te contacteren en bovenal zijn het professionals. Zij hebben ons geholpen een aantal van onze rekeningen te verlagen door onze contracten te herzien en zij zijn volledig op de hoogte van de geldende reglementering. Sinds we van syndicus veranderd zijn, zijn we niet meer bang dat we niet aan de normen voldoen!

Vandaag de dag zou het overdreven om te zeggen dat dit een droomsituatie is. Er kunnen nog steeds spanningen voorkomen tijdens een Algemene Vergadering, maar de nieuwe syndicus weet hoe hij ze moet temperen. De situatie is gekalmeerd en Mark heeft zijn levensvreugde teruggevonden. Hij gebruikt nu zijn energie om burendiners te organiseren en om een composthoek aan te leggen in de gemeenschappelijke tuin. De mede-eigendom wordt goed beheerd en iedereen heeft er een gerust gevoel bij. Van syndicus veranderen was echt wel de beste oplossing.”

Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om, onder andere, uw taalvoorkeuren op te slaan, vloeiender door te bladeren of statistieken over het gebruik van de site te verzamelen.

Meer informatie OK