11 apr. 2022

In elke mede-eigendom, ongeacht de omvang ervan, vereist de Belgische wet het bestaan van een syndicus. Deze syndicus kan een beroepsbeoefenaar of een vrijwilliger zijn. Lange tijd werkten veel kleine mede-eigendommen met een vrijwillige syndicus, meestal een van de eigenaren die er wat tijd aan kon besteden. Maar vandaag de dag wordt de rol van de vrijwillige syndicus steeds omslachtiger en tijdrovender. Sommige mede-eigendommen doen een beroep op een professionele syndicus, waaronder sommige gespecialiseerd zijn in kleine mede-eigendommen. Anderen doen dan weer beroep op een platform met beheersondersteuning voor vrijwillige syndici, Syndic4you.

Wat zijn de belangrijkste taken van een vrijwillige syndicus en hoe kan Syndic4you deze vereenvoudigen?

Boekhouding

De boekhouding van de mede-eigendom bijhouden kan tijdrovend en vervelend zijn. Syndic4you helpt u uw facturen te coderen, uw betalingsherinneringen te verwerken en uw afschriften te maken. Hiermee kunt u geautomatiseerde financiële rapporten genereren.

Documentenbeheer

Alle gegevens van het flatgebouw worden op één plaats opgeslagen en beveiligd. Bovendien hebben alle mede-eigenaars er op elk moment toegang toe, wat een totale transparantie van het beheer garandeert.

Organisatie van algemene vergaderingen

Syndic4you biedt u hierbij hulp op alle niveaus: hoe stelt u de agenda op of verstuurt u de uitnodigingen op tijd, hoe telt u de stemmen, enz. U kunt er zeker van zijn dat u algemene vergaderingen leidt in overeenstemming met de meest recente regelgeving.

Juridische en technische aspecten

Deskundigen staan tot uw dienst als u juridische of technische vragen hebt. U hoeft niet langer urenlang te zoeken naar antwoorden op vragen die niet noodzakelijk tot uw vakgebied behoren.

Verzekeringen

Dankzij een partnerschap met AXA kan Syndic4you u zeer uitgebreide en competitieve verzekeringspakketten aanbieden.

Zoeken naar vakmensen

Omdat het altijd moeilijk is om een goede loodgieter of elektricien te vinden die snel kan ingrijpen, biedt Syndic4You u een lijst van zorgvuldig uitgekozen, concurrenciële vakmensen met wie u in alle vertrouwen zaken kunt doen.

Naleving van de voorschriften

Zijn uw statuten conform? Zijn de persoonsgegevens van de mede-eigenaars beveiligd? Heeft de mede-eigendom een huishoudelijk reglement? Een aantal elementen zijn verplicht voor een mede-eigendom. Syndic4you kan u helpen uw situatie te regulariseren.

Voordelen van een mede-eigendom

Door gebruik te blijven maken van een vrijwillige syndicus, maar te vertrouwen op het Syndic4you-platform, is de mede-eigendom winnaar op alle niveaus:

  • Het platform behoudt de nabijheid en het reactievermogen van een vrijwillige syndicus, een persoon die iedereen kent en die minder zal worden gestoord omdat iedereen alle documenten rechtstreeks online kan gaan raadplegen. Een vrijwillige syndicus zal altijd zeer betrokken zijn en het beste proberen te doen voor de mede-eigendom. Bovendien kan hij of zij onmiddellijk worden gecontacteerd in geval van nood.
  • het ziet toe op de naleving van de wetgeving en de diverse verordeningen.

  • het is de beste oplossing wat kostprijs betreft: Al moet Syndic4you betaald worden, dan nog is het steeds goedkoper dan via een professionele syndicus te gaan. En door gebruik te maken van de inbegrepen lijst van vakmensen, kunt u ook nog eens serieus besparen op de kosten.

Met Syndic4you wordt de vrijwillige syndicus goed ondersteund en bespaart hij kostbare tijd. Een vrijwillige syndicus die Syndic4you gebruikt, bespaart gemiddeld 32 uur per jaar. Tijd vrijgemaakt voor vrijetijdsbesteding of waarom niet om een burenfeest te organiseren?

Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om, onder andere, uw taalvoorkeuren op te slaan, vloeiender door te bladeren of statistieken over het gebruik van de site te verzamelen.

Meer informatie OK