8 mei 2023

De diensten van een syndicus van mede-eigendom zijn essentieel om de goede werking en het onderhoud van appartementsgebouwen te garanderen. Maar wat zijn de kosten van een syndicus in Luik? Welke diensten worden er aangeboden? We leggen u alles uit in dit artikel.

Prijs van een syndicus van mede-eigendom in Luik

De kosten voor de diensten van een syndicus voor een flatgebouw in Luik variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • de aangeboden diensten: naast het algemene beheer van het gebouw kunnen syndici aanvullende diensten aanbieden, zoals het beheer van schadegevallen. Als u op deze aanbiedingen intekent, zullen de erelonen hoger liggen
 • de omvang van het gebouw: hoe groter het gebouw, hoe belangrijker het werk is van de syndicus, en dus hoe hoger de kost voor het dienstenaanbod
 • de reputatie van de syndicus: de meer ervaren traditionele syndici zijn over het algemeen duurder.

Niettemin rekenen de syndici in de stad gemiddeld 30 euro per maand en per appartement aan voor hun diensten.

Goed om weten

Naast de kosten van de syndicus moeten de mede-eigenaars ook verschillende andere kosten betalen: onderhoudskosten van de gemeenschappelijke ruimten, onderhoudswerkzaamheden en kleine herstellingen, verzekeringscontracten, elektriciteitsrekeningen, enz.

De diensten die syndici aanbieden in Luik

De tarieven van een syndicus stemmen in het algemeen overeen met de basisdiensten, die een beperkte lijst van diensten bevatten. Gewoonlijk gaat het om:

 • het bijhouden van de boekhouding van de mede-eigendom,
 • het innen van de lasten bij de mede-eigenaars,
 • de organisatie van de jaarlijkse algemene vergaderingen van de mede-eigenaars,
 • het routineonderhoud van de gemeenschappelijke ruimten.

De diensten die niet in het pakket zijn opgenomen en waarvoor dus extra kosten moeten worden betaald, gaan meestal om de organisatie van buitengewone vergaderingen, het beheer van schadegevallen en geschillen, de technische studie van de werken, enz.

Let op!

Om onaangename verrassingen te vermijden, moet u zorgvuldig de diensten controleren die inbegrepen zijn in het contract dat de syndicus u voorstelt.

De goedkoopste syndicus in Luik vanaf 9€/maand

Als één van de goedkoopste syndici in België, biedt Easy Syndic u in Luik diensten voor vastgoedbeheer aan vanaf slechts 9€/maand per appartement. Dit aanbod, speciaal voor kleine mede-eigendommen, omvat talrijke prestaties:

 • het administratief beheer van het gebouw,
 • een duidelijke en transparante jaarlijkse boekhouding,
 • de organisatie van algemene vergaderingen,
 • de onderhandeling van de verzekeringscontracten.

Door mede-eigenaars een performant online-instrument ter beschikking te stellen, geven wij hen bovendien op elk moment toegang tot de gegevens van hun mede-eigendom. Transparantie en zichtbaarheid zijn, althans voor ons, de sleutelwoorden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u kunt genieten van een persoonlijke begeleiding door echte experts op het gebied van mede-eigendom.

Tot besluit

De tarieven van de syndici in Luik variëren naargelang de geleverde diensten, maar bedragen gemiddeld ongeveer 30 euro/maand/appartement. Easy Syndic biedt echter een aantrekkelijk tarief van 9 euro/maand voor een kwalitatieve, volledige en gepersonaliseerde dienstverlening. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

cout moyen syndic de copropriete liege

Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om, onder andere, uw taalvoorkeuren op te slaan, vloeiender door te bladeren of statistieken over het gebruik van de site te verzamelen.

Meer informatie OK