28 mrt. 2022

In november 2020 nam Vande Moortel Real Estate (VMRE) Easy Syndic over, syndicus gespecialiseerd in het beheer van kleine gebouwen. Met deze overname versterkt de VMRE-groep haar positie op de Belgische markt van syndici van mede-eigendommen.

Syncura, een belangrijke Belgische syndicus, werd in 1989 in Aubagne opgericht. Historisch gezien was dit het eerste bedrijf van VMRE. De groep heeft zich vervolgens gediversifieerd, maar is in de vastgoedsector actief gebleven door verschillende eenheden opte richten of over te nemen: particulier vastgoedbeheer met Rencura, schoonmaak met Cleanpoint, verzekeringsmakelaardij met Insures en advies inzake vastgoedbeheer met Trema.

De overname van Easy Syndic en vervolgens onlangs van Syndic4you is dan ook een terugkeer naar haar eerste liefde, het vastgoedbeheer. Deze twee ondernemingen concurreren geenszins met Syncura, maar zijn wel integendeel complementair en stellen de VMRE-groep in staat een compleet en coherent aanbod voor te stellen dat aan de behoeften van elke mede-eigendom kan voldoen.

  • Syndic4you, de nieuweling, biedt hulp aan vrijwillige syndici. Deze jonge start-up, opgericht in juni 2019, biedt de mogelijkheid aan om een mede-eigendom te beheren zonder beroep te doen op een professionele syndicus. Het stelt VMRE in staat een nieuwe markt te bereiken die terughoudend staat tegenover professionele syndici.
  • Syncura houdt zich bezig met middelgrote woongebouwen, maar ook met bedrijfs- en zorgvastgoed. Met een sterke aanwezigheid in Vlaanderen en Brussel, met 21 kantoren en meer dan 100 werknemers, concentreert het bedrijf zich nu ook op Wallonië.
  • Easy Syndic, dat sinds 2015 gespecialiseerd is in het beheer van gebouwen met maximaal negen appartementen, beheert momenteel meer dan 1.200 gebouwen. In België hebben 9 van de 10 gebouwen minder dan 10 appartementen en dat maakt deze markt zo belangrijk. De tarieven beginnen bij €8 per appartement per maand, wat het "de goedkoopste syndicus in België" maakt. Het bedrijf heeft een stevige basis in Waals-Brabant en Brussel en groeit voortdurend. Nu wil het ook de Vlaamse markt veroveren.

De VMRE-groep breidt zich dus snel uit en voert een coherent acquisitiebeleid dat erop gericht is haar positie als marktleider te versterken en te anticiperen op de toekomstige marktontwikkelingen. Elke onderneming zal haar identiteit en medewerkers behouden en haar specialisaties versterken: het kwalitatieve beheer van middelgrote gebouwen voor Syncura, het low budget maar zeer efficiënte en professionele beheer van kleine gebouwen voor Easy Syndic.

Door zich verder te ontwikkelen, zullen de twee entiteiten op die manier in staat zijn alle behoeften van professionele syndici in heel België te garanderen.

Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om, onder andere, uw taalvoorkeuren op te slaan, vloeiender door te bladeren of statistieken over het gebruik van de site te verzamelen.

Meer informatie OK